۱۷ مهر ۱۳۹۳، ۷:۵۹

گزارش خبری/

امسال هم دلالان برنده بازار خرما هستند/ دست کوتاه نخلداران در فروش مناسب خرما

امسال هم دلالان برنده بازار خرما هستند/ دست کوتاه نخلداران در فروش مناسب خرما

بوشهر - خبرگزاری مهر: یکی از مهمترین مشکلات نخلداران در استان بوشهر مربوط به فروش محصول می شود که طی سال‌های اخیر دلالان بخش عمده بازار را در اختیار گرفته اند و بیشترین سود را دریافت می‌کنند و کمترین سود نیز نصیب کشاورزان زحمت‌کش می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دشتستان قطب کشاورزی استان بوشهر است و بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزی استان بوشهر در این شهرستان تولید می شود که نخلداران بیشترین سهم را در میزان تولیدات محصولات کشاورزی دارند.

خرما یکی از محصولات مفیدی است که متاسفانه به خوبی معرفی نشده است و فرهنگ مصرف این محصولات پرفایده در کشور جا نیافتاده است و بازار مناسبی برای این محصول وجود ندارد.

کشاورزان سختی‌های بسیار زیادی برای تولید خرما متحمل می‌شوند ولی در قبال این سختی‌ها سود چندانی نصیب آنها نمی شود و همواره مشکلات زیادی برای فروش محصولات خود دارند و در نهایت هم موفق به فروش مناسب نمی‌شوند.

در سال‌های اخیر بازار نامناسب فروش خرما باعث شده است تا فضا برای دلالان باز شود و دلالان بتوانند خرما را با قیمت پائینی از نخلداران بخرند و با قیمت بالایی بفروشند که بیشترین سود خرما نصیب دلالان شود و سود چندانی نصیب کشاورزان نشود.

سال گذشته نیز بخش زیادی از خرمای کشاورزان دشتستانی به فروش نرسید و چند ماه پیش با تلاش دولت توسط تعاون روستایی خریداری شد که البته با قیمتی پائین.

می‌طلبد که تعاونی‌های بزرگی با حضور کشاورزان تشکیل شود و زمینه برای نگهداری محصولات خرمای کشاورزان و عرضه آن در دیگر فصول فراهم شود تا سود بیشتری نصیب کشاورزان شود.

فروش خرما از مهمترین دغدغه‌های نخلداران است

فرماندار شهرستان دشتستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شهرستان دشتستان به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در تولید خرما و دیگر محصولات کشاورزی استان بوشهر دارد.

ارسلان زارع بر لزوم تلاش همه مسئولان برای رفع مشکلات و نیازهای کشاورزان تاکید کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات کشاورزان و به‌ویژه نخلداران شهرستان دشتستان مربوط به فروش خرمای آنها است که اقدامات اساسی در این زمینه باید انجام شود.

وی با اشاره به وجود بیش از چهار میلیون 500 هزار اصله نخل در شهرستان دشتستان، اضافه کرد: حدود 120 هزار تن خرما در شهرستان دشتستان هر ساله تولید می‌شود که باید بازار مناسبی برای فروش این محصولات فراهم شود.

فرماندار شهرستان دشتستان تصریح کرد: در سال گذشته دولت تدبیر و امید حمایت‌های بسیار خوبی را برای امر خرید تضمینی خرمای شهرستان دشتستان داشت و بخشی از مشکلات کشاورزان را کاهش داد.

وی با بیان اینکه فروش یکی از دغدغه‌های اساسی کشاورزان است، اذعان داشت: کشاورزان دشتستان بخش عظیمی از خرمای شهرستان را تولید می‌کنند که باید برای فروش خرما از آنها حمایت کنند.

خرید تضمینی خرما با همان شرایط سال گذشته انجام می‌شود

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر نیز در ارتباط با مشکلات کشاورزان در زمینه فروش خرما اظهار داشت: کشاورزان باید تلاش کنند تا محصول خرمای خود را به صورت توافقی با قیمت مناسب بفروشند تا نیازی به خرید تضمینی از سوی دولت نباشد.

علی قنبری با بیان اینکه امسال تغییری در بخشنامه قبلی خرید تضمینی خرما صورت نگرفته است، بیان داشت: تا چند روز دیگر خرید تضمینی خرما با همان شرایط خرید خرمای سال گذشته آغاز می شود.

وی از خرید 7.7 هزار تن خرمای مازاد نخلداران دشتستان از سال 92 خبر داد و اضافه کرد: این میزان خرما توسط تعاون روستایی استان بوشهر به صورت تضمینی از نخلداران خریداری شد.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر ادامه داد: هر کیلوگرم خرما به قیمت 10 هزار ریال از کشاورزان خریداری می شود و به ازای هر میزان افت، از قیمت خرما کم خواهد شد و در صورتی که خرما دارای 70 درصد افت باشد، قیمت آن سه هزار ریال خواهد بود.

وی اضافه کرد: خرمای بسته بندی نیز تا 30 درصد می‌تواند شامل افت شود و به ازای هر درصد افت آن نیز 120 ریال از قیمت آن کم خواهد شد.

کد خبر 2386006

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha